Känns som om jag snart får döpa om bloggen till Veckobloggen! Hinner liksom inte på vardagarna. Å andra sidan händer det ju inte så mycket heller för den delen. Eller, just nu är det mycke med Spons & Monter till vår utställning i maj.

Här hemma började jag med att ta ner granhäcken förra veckan! …med handsåg….det skulle jag inte gjort! Herreminjeee, vad ont jag hade överallt nästa dag! Så i onsdags tog jag mig råd och köpte en sjuhelvetes förlängningskabel! 25 meter på en sån där vinda! Nu når jag hela vägen till tomtgränsen, nästan!:O) Så igår tog jag sticksågen och den fina förlängningssladden och sågade ner alla såna där slanor som växte emellan granarna! Ahh, det ser sååå fint ut allaredan att man kanske ska lämna det som det är???!!!

Misstänker dock att om jag tar ner rubbet så får jag sjöutstikt från köksfönstret. Just nu är sjöutstikten över grannens tak! Men skulle kanske få en “panoramasjöutsikt” om man tar ner allt och planterar nytt och håller häcken på ca 2 meter! Tänkte jag skulle blanda granar med syrener och andra lite högväxande buskar och ev andra träd! Blir nog lite mer liv i häcken(!?) då!!

Dagens arbete blir väl ta ner de större granarna med motorsågen. Fast jag är ju skräckslagen över vilken insyn det blir! …i flera år!

Sen hade jag ju tänkt att få uppgrävt ett trägårdsland men börjar överge den tanken lite lätt och istället satsa på det här med pallkragar! Verkar bättre på alla sätt! Om inte annat så ryggvänligt! Fast man måste väl ha nätat in dem, annars blir det väl smorgasboard till rådjuren och största toalådan till katterna!;O) Sniglar har vi inga…än så länge!

Så är det nån som har tröttnat på sina pallkragar så tar jag gärna emot dem!!;O)

Katterna e som vanligt. Ninjas provsvar var bara bra. Testade allt möjligt på henne men hon hade jättebra värden! …men nåt är det med henne. Kanske det är bara ålderdom? Hon blir 13 år i juni! Tiaras juver känns fina fortfarande, har inte hittat nya knölar. Sony och Daras pälsar är på utväxt, snart dax att raka dem igen!;O) Hilton har inte haft en enda tova hittills! Sharon har haft sina vanliga “kottar” på sidan om halsen, jag som har kammat henne frenetiskt där för att hon inte ska få dom, för jag hade tänkt att anmäla hnne till SW! Ja ja, det hinner väl växa ut till dess….?

Kunde inte hålla mej, vara bara tvungen att köpa vårblommor!!!:O) …så nu har jag tre krukor och två balkonglådor med vårglädje! Har fortfarande fem blommor att plantera, nånstans…

Vädret har varit riktigt vårlikt den senaste veckan! På dan har det legat på 5-8 plusgrader men i förrgår natt var det riktigt kallt, -7gr!! Har inte eldat de senaste dagarna men det är på gränsen att det behövs! Man får väl jobba sig varm!!:O))))

Ja just det! Min julbock dör nog aldrig!!!:O) Fick en variant på granbock av Malin på Vildhjärtas i veckan:

…fast den här modellen heter Suckulenthund!!:O) Kanske kan bli vakthund i grönsakslandet???:O)) TACK, Malin!

När jag ändå hade Malin på tråden så specialbeställde jag en “Veteorm” av henne! Har länge haft den idén om en variant på vetekudden. Älskar ju min vetekudde men den är ju så kort!! Vill kunna vira värmen runt höfterna eller bröstkorgen!

Nä, nu ropar arbetet i skogen på mej! Måste nog slipa kedjan först på motorsågen!

Hejhopp, vårblommesnopp!!/Helena